Ga verder naar Hoogveldt Makelaardij

Voorpagina | Assurantiƫn | Vastgoedmanagement | Makelaardij

Motorrijtuigen

Het zakelijk gebruik van auto’s is niet meer weg te denken. De personen- of bestelauto’s die u zakelijk inzet vormen een aanzienlijke investering die u vanzelfsprekend wilt beschermen. Het is wettelijk verplicht om uw auto voor minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. Daarnaast kunt u kiezen voor een ‘beperkt casco’ of een ‘volledig casco’ (all risk)-dekking. Bovendien is het vanaf een bepaald aantal voertuigen mogelijk een collectiviteit af te sluiten.

De autoverzekering kunt u nog uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering, een ongevallenverzekering voor inzittenden en/of een schadeverzekering voor inzittenden.

Clercx Liebau adviseert u deskundig over alle mogelijkheden voor uw specifieke organisatie.

Autoverzekering (WA en Casco)
De autoverzekering omvat de wettelijk verplichte WA-verzekering en kent daarnaast een beperkt-cascodekking of een all-riskdekking. De autoverzekering is onder meer uit te breiden met een rechtsbijstandsverzekering en een ongevallenverzekering en kan bij voldoende voertuigen ook collectief worden afgesloten.

Ongevallen- en inzittendenverzekering
Met een collectieve ongevallenverzekering verzekert u alle medewerkers van uw onderneming in één keer tegen de gevolgen van ernstige ongevallen. De verzekering verstrekt een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden van een medewerker na een ernstig ongeval. De collectieve ongevallenverzekering is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Schade- en inzittendenverzekering
Een autoverzekering dekt niet altijd de schade van een verkeersongeval, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder gewond raakt bij een ongeluk dat hij zelf heeft veroorzaakt. De schade- en inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering die die schade wel dekt.

Autorechtsbijstandverzekering
Een verkeersongeval is al vervelend genoeg zonder bijkomende juridische procedures. Toch heeft een verkeersongeval vaak een juridisch staartje. De autorechtsbijstandverzekering voorziet in juridische hulp bij bijvoorbeeld letsel- en autoschade.

WEGAM (Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigenverzekering)
De verzekering dekt uw aansprakelijkheid voor schade die uw werknemers lijden terwijl zij bij de uitoefening van hun werkzaamheden een motorrijtuig besturen.