Ga verder naar Hoogveldt Makelaardij

Voorpagina | Assurantiƫn | Vastgoedmanagement | Makelaardij

Ziekteverzuim

Uit recent onderzoek van TNO Arbeid blijkt dat een intergrale aanpak van ziekteverzuim voor u als werkgever de sleutel is om verzuim te verlagen. Sinds de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter, die een vroegtijdige aanpak stimuleert, daalt het ziekteverzuim in de meeste sectoren. TNO Arbeid vergeleek het verzuimbeleid van succesvolle organisaties met organisaties die nog volop bezig zijn om beleid te ontwikkelen. Hieruit blijkt dat werkgevers met een paar eenvoudige aanpassingen meer succes uit hun verzuimbeleid kunnen halen.

De overheid treedt terug en is bezig de sociale verzekeringen en voorzieningen voor een belangrijk deel te privatiseren. Deze privatisering is op zich geen doel. Wel het terugdringen van het aantal arbeidsongeschikten (zowel huidige als eventueel toekomstige WAO'ers).

Al deze maatregelen moeten werkgevers stimuleren om een goed verzuim- en personeelsbeleid op te zetten. Hierbij staat niet het aanbod van een verzekering centraal, maar het aanbod van een totaaloplossing. Door het samenspel tussen werkgever, werknemer, verzekeraar en Arbo-dienst is het mogelijk om een goed verzuimbeleid te voeren. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Het welzijn van uw werknemers wordt optimaal gehouden en u realiseert belangrijke kostenbesparingen, waardoor uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is.